6.4.2011

Česká exportní banka posiluje mezinárodní vazby

Praha – Česká exportní banka, a.s. (ČEB) se chce ještě více zapojit do vztahů s mezinárodními strukturami a institucemi zaměřenými na podporu exportu. Vytvořila proto od 1.4.2011 Úsek legislativy a mezinárodních vztahů, který bude řídit Petr Križan, jenž se zároveň stává náměstkem generálního ředitele. Jednou z jeho základních odpovědností bude celková strategie a dlouhodobá koncepce rozvoje exportní banky.

Více než doposud bude banka klást důraz na aktivní spolupráci se strukturami OECD, Evropské unie a exportními institucemi po celém světě. Naše aktivity souvisejí i se snahou vlády o akceleraci zahraničně-obchodních činností, připravovanou exportní strategií státu a rolí České exportní banky v ní,“ uvedl generální ředitel ČEB Tomáš Uvíra. Banka v tom spatřuje nejen příležitost k prosazení na nových trzích, ale očekává i přínosy ve formě mezinárodního know-how a možnosti výměny informací s partnerskými exportními bankami a agenturami, což využije ve prospěch českých vývozců. Ředitel Úseku legislativy a mezinárodních vztahů Petr Križan přišel do České exportní banky z Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, kde s výjimkou prvního roku po absolvování brněnské Mendlovy univerzity strávil celou profesní kariéru. Posledních šest let řídil odbor veřejné podpory a před dvěma lety se stal zástupcem 1. místopředsedy úřadu. Z této pozice zastupoval Českou republiku mimo jiné v záležitostech veřejné podpory před Evropskou komisí a zodpovídal za celkovou státní koncepci v této oblasti.

Pro více informací kontaktujte:
Jiří Pekárek, tiskový mluvčí České exportní banky
E-mail: jiri.pekarek@ceb.cz