17.3.2011

Česká exportní banka spouští online školení k podpoře malých a středních podniků

Praha – Česká exportní banka, a.s. zintenzivňuje podporu malých a středních podniků. Od března 2011 spouští pravidelné online webináře pro tento segment. Webináře budou pořádány pravidelně jednou měsíčně a jejich ústředním tématem budou různé možnosti financování exportu. Jsou připraveny zhruba pro 20 účastníků, v případě vyššího zájmu se počítá s opakováním. Každý kurz bude trvat zhruba jednu hodinu, během níž se účastníci dozvědí veškeré podstatné informace týkající se možnosti podpory exportu a financování vývozu upravených speciálně pro malé a střední podniky. První webinář se koná 23. března.

Malé a střední podniky jsou klíčovým partnerem většiny velkých exportérů a z našeho nedávného průzkumu vyplynulo, že všechny strany by uvítaly rozšíření spolupráce České exportní banky v tomto segmentu,“ říká Michal Bakajsa, náměstek generálního ředitele České exportní banky. „Aby se zástupci malých a středních podniků měli šanci zorientovat v produktech, které se jim nabízejí, a rozšířit své povědomí o podpoře exportu, rozhodli jsme se pro ně uspořádat sérii online seminářů.

Tématem prvního kurzu bude proexportní záruka pro malé či střední vývozce a pro subdodavatele. Účastníci se dozvědí nejen o možnostech, které jsou těmto podnikům nabízeny, ale budou jim také představeny možnosti záruk pro vývozce a subdodavatele. Školitelé také účastníkům poradí, kdy například banku oslovit, aby celá operace proběhla včas a bez obtíží. Veškeré informace jim díky online prezentaci budou předány v pohodlí jejich kanceláře.

Dalšími tématy bude například pojištění exportu, klientský dealing, zajišťování rizik, odběratelský úvěr či forfating. Během některých seminářů budou účastníci také seznámeni s konkrétními případovými studiemi či s proexportními aktivitami Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR.

Česká exportní banka podporuje vývoz malých a středních podniků prostřednictvím tří programů zaměřených na financování přímého vývozu malých a středních podniků, na subdodavatele velkých vývozců a na bankovní záruky za subdodavatele exportérů. Svůj program podpory malých a středních podniků naplno spustila v loňském roce, kdy podpořila objem vývozu malých a středních podniků ve výši téměř 5 miliard korun.

Více informací o online webinářích naleznete zde

Pro více informací kontaktujte:
Jiří Pekárek, tiskový mluvčí České exportní banky
E-mail: jiri.pekarek@ceb.cz