7.1.2011

Martin Frelich řídí exportní a projektové financování

Praha – Ředitelem odboru exportního a projektového financování České exportní banky se stal devětatřicetiletý Ing. Martin Frelich, MBA. V pozici nahradil Petra Kolíska, který na konci minulého roku z banky odešel. Frelich bude se svým týmem zodpovědný za péči o stávající klienty, hledání nových obchodních příležitostí na exportních trzích a komplexní zpracování jednotlivých obchodních případů.

Martin Frelich má sedmiletou zkušenost z korporátního bankovnictví, převážnou část  tohoto období působil jako šéf regionálního týmu Raiffeisenbank. Posledních pět let strávil v manažerských pozicích ve finančním holdingu CTY GROUP, kde řídil projekty především z oblasti energetiky a strojírenství.
Vystudoval České vysoké učení technické, fakultu elektrotechnickou. Absolvoval půlroční stáž se zaměřením na finance a bankovnictví v Bostonu a několik dalších v Londýně, Vídni a Budapešti.
Martin Frelich hovoří anglicky, rusky, částečně německy. Volný čas věnuje hlavně cestování, rodině a sportu, běhá maratony a jezdí na kole.

Jiří Pekárek, tiskový mluvčí České exportní banky
E-mail: jiri.pekarek@ceb.cz