5.10.2011

Nový nástroj České exportní banky k podpoře malých a středních podniků

Česká exportní banka, a.s. využila své přítomnosti na 53. mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně k podpisu refinančního úvěru s další faktoringovou společností.

Bibby Financial Services, a. s. obsluhuje segment českých malých a středních podniků a umožňuje firmám prostřednictvím exportního faktoringu získat peníze ze svých exportních pohledávek ještě předtím, než je  uhradí zahraniční odběratel. Exportní faktoring tak představuje významný nástroj provozního financování na bázi postoupených pohledávek při vývozu zboží nebo služeb.

Touto transakcí Česká exportní banka, a.s. prohlubuje stávající podporu segmentu malých a středních podniků, který hraje důležitou roli v ekonomice České republiky a významnou měrou přispívá ke konkurenceschopnosti českého exportu a tím i ke zvyšování ekonomického růstu. Objem podpořeného vývozu, který je financován prostřednictvím faktoringových společností, překročí hodnotu tří miliard korun.

Zleva:
Jan Kudera (Bibby Financial Services, a. s., místopředseda představenstva)
Petr Novák (Bibby Financial Services, a. s., finanční ředitel)
Martin Švéda (Česká exportní banka, a. s., úvěrový manažer Odboru malých a středních podniků)