5.10.2011

Partnerství pro vesmírné projekty

Představitelé České exportní banky a agentury CzechTrade na společné tiskové konferenci konané u příležitosti 53. mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně představili model vzájemné spolupráce.

Zakládá se na schopnostech a moderních metodách CzechTradu vyhledávat trendy a příležitosti na zahraničních trzích a zároveň na možnostech České exportní banky podporovat naše exportéry v případě rizikových trhů a připravit tak půdu pro komerční bankovní sektor. Jedná se o zárodek široce pojatého partnerství a synergií uvnitř státní správy a hlavně nastavení efektivních metod spolupráce státních institucí a soukromého byznysu. Jenom tak bude totiž možné účastnit se velkých mezinárodních projektů nikoliv v roli pouhých subdodavatelů, ale přímých dodavatelů. Jednou z oblastí, které představují významnou příležitost pro naše firmy, jsou vesmírné projekty. Proto se tiskové konference zúčastnil i ředitel brněnské společnosti Frentech Aerospace, která dodává komponenty právě pro kosmický a letecký průmysl.

Zleva:
Aleš Řiháček, CzechTrade, ředitel business development