5.10.2011

Rusko je inspirativní země

Business den Ruské federace, který se uskutečnil v rámci 53. mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně přinesl i letos řadu podnětů pro naše exportéry.

Tato významná událost, kterou již tradičně organizuje Komora pro hospodářské styky se zeměmi SNS je pro naše firmy i státní instituce cennou příležitostí k hledání nových možností vzájemně prospěšných hospodářských styků. K účastníkům letošního Business dne promluvil i generální ředitel České exportní banky Tomáš Uvíra, který kromě jiného představil svou představu o dalším vývoji banky: „…chci proměnit Českou exportní banku v moderní, flexibilní a hlavně sebevědomou instituci, jejíž procesy budou transparentní a srozumitelné co nejširší klientele. Na tom nyní intenzivně pracujeme a stanovili jsem si jasný termín. Prvního ledna příštího roku odstartujeme zcela novou éru existence České exportní banky. Věřím, že se nám to s podporou našich akcionářů podaří. Jsem přesvědčen, že právě takové České exportní banky nám všem bude v blízké budoucnosti silně zapotřebí. Hospodářská recese ještě neřekla své poslední slovo“.