13.4.2012

Aktualizovaný Sazebník cen za poskytované služby ČEB

Od 16. dubna 2012 platí aktualizovaný Sazebník cen za poskytované služby ČEB, který zavádí některé nové poplatky za úvěrové a záruční obchody. Jejich účelem je ohodnocení práce a zdrojů ČEB, které jsou věnovány přezkoumání a vyhodnocení nových žádostí.

Pro velké podniky nově zavádíme poplatek za zpracování žádosti o financování (část C, bod 1.1.) ve výši 10 000 Kč. Pro malé a střední podniky tento poplatek činí pouze 5 000 Kč. Vyřizování klientovy žádosti můžeme zahájit teprve po uhrazení příslušné částky. V případě žádosti o vystavení bankovní záruky se poplatek pohybuje v rozmezí 3 000 až 30 000 Kč podle hodnoty a náročnosti zpracování záruky.

Další nově zaváděnou položkou Sazebníku je poplatek za realizaci změn schválených podmínek financování (část C, bod 1.7.). Tento poplatek se vztahuje i na změny v zárukách a liší se podle výše úvěru a velikosti podniku (velké podniky a MSP). Tento poplatek se nevztahuje na případy restrukturalizace, kde jsou uplatňovány specifické podmínky a platby. Aktualizovaný Sazebník naleznete zde.

Datum: 13.4.2012 15:30:00