9.7.2012

ČEB uzavřela dohodu o vzájemné spolupráci s indonéskou Eximbank

U příležitosti státní návštěvy prezidenta České republiky Václava Klause v Indonésii podepsali náměstek generálního ředitele České exportní banky Miloslav Kubišta a I Made Gde Erata, generální ředitel indonéské Eximbank, memorandum o mezibankovní spolupráci.

Indonesia Eximbank je stejně jako ČEB specializovanou finanční institucí, jejímž úkolem je podpora indonéského exportu. Memorandum vyjadřuje především ochotu spolupracovat na podpoře vzájemného obchodu mezi Českou republikou a Indonésií. Jeho účelem je financování společných projektů na území jak jedné z obou zemí, tak i ve třetích zemích. Memorandum zakotvuje i možnost organizování školení a vzájemných návštěv zástupců obou bank.

Indonésie je čtvrtou nejlidnatější zemí světa (má téměř 240 miliónů obyvatel), a je tak pro české exportéry velmi perspektivním trhem zvláště v situaci, kdy se její ekonomika rychle rozvíjí a hospodářský růst je na úrovni 6,5 procenta.

popisek: I Made Gde Era, generální ředitel indonéské Eximbank, a náměstek generálního ředitele České exportní banky Miloslav Kubišta

Datum: 9.7.2012 15:22:00