20.3.2012

„Exportéři, zaměstnejte internet!“ Registrace do týdenního online kurzu pro exportéry startuje

Všichni exportéři (zejména B2C), kteří mají zájem „zaměstnat internet“, teď mají možnost se registrovat do týdenního online kurzu. Ten pořádá Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP) ve spolupráci s českým Googlem, agenturou Czech Trade a Českou exportní bankou. Projekt proběhne od pondělí 26. března na oficiálním portálu pro podnikání a export pod názvem BusinessInfo.cz, který patří pod CzechTrade. Registrace na stránkách AMSP startuje 19. března a potrvá do 25. března.

Týdenní seriál nabídne exportérům základní přehled praktických online služeb, nástrojů a zdrojů informací, které mají zdarma k dispozici a které jim mohou ušetřit hodně času, energie i finančních prostředků. Průzkum trhu, statistiky a informace o teritoriích, konkrétní příležitosti na zahraničních trzích, tipy, jak být „vidět“ na internetu, a řadu chytrých pomocníků, kteří pomohou například s překlady nebo s podrobnějším poznáváním cizích zemí. To vše na vás čeká krok za krokem od pondělí do pátku.

„Export je pro menší země, jakou je i Česká republika, klíčovým pilířem ekonomického růstu. Za zlomový považujeme výsledek našeho posledního exportního průzkumu, který potvrdil, že třetina malých a středních exportérů již úspěšně míří na trhy mimo EU,“  říká Eva Svobodová, ředitelka Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, a dále objasňuje: „Proto chceme exportérům pomoci a podpořit je vzdělávacími aktivitami o dostupných zdrojích informací, nástrojích a službách na internetu, které zatím neznají, ale které mohou jejich podnikání usnadnit nebo mohou urychlit jeho růst.“

Seriál bude přístupný široké veřejnosti na stránkách BusinessInfo.cz, registrovaní podnikatelé a firmy však budou mít několik výhod. Jednotlivé lekce budou dostávat přímo do emailové schránky a zároveň dostanou kupon na online reklamu, který mohou využít pro založení nového účtu v programu AdWords. Po skončení seriálu budou moci vyjádřit své hodnocení programu.

Startujeme 26. března a těšíme se na všechny exportéry, kteří chtějí zaměstnat internet!

Datum: 20.3.2012 15:35:00