19.12.2012

Večer šampionů českého exportu

Generální ředitel České exportní banky Jiří Klumpar promluvil k vítězům osmnáctého ročníku prestižní soutěže „Exportér roku“. Vyzdvihl význam exportu pro českou ekonomiku a nabídl přítomným exportérům spolupráci při hledání nových perspektivních trhů.

Slavnostní večer vyhodnocení soutěže se konal již tradičně v Kaiserštejnském paláci na Malostranském náměstí v Praze. Pořadatelem tohoto exportního „klání“ je Střední podnikatelský stav spolu s Asociací na podporu podnikání České republiky. Záštitu přebrala Hospodářská komora České republiky a Česká exportní banka se stejně jako v předchozích ročnících stala jedním z hlavních partnerů. Soutěž probíhala v několika kategoriích a zúčastnit se jí mohli všichni exportéři se sídlem v České republice s ročním objemem vývozu nad 100 milionů korun. Celková suma exportu všech zúčastněných firem přesáhla hodnoty 577,8 bilionu korun českých. Vítěz kategorie pro exportéra s největším počtem exportních destinací v roce 2011 vyvezl do 128 zemí.

Datum: 19.12.2012 12:44:00