11.9.2012

Zájem o Rusko

Náměstek generálního ředitele a místopředseda představenstva České exportní banky Michal Bakajsa promluvil k účastníkům Business dne Ruské federace, pořádaného každoročně v rámci Mezinárodního strojírenského veletrhu v Brně.

Zdůraznil, že Rusko je jednou z prioritních zemí zájmu českého exportu podle definice nové Exportní strategie České republiky pro období 2012 až 2020 a upozornil na značné rezervy ve vzájemném obchodu vzhledem k tomu, že vývoz do Ruské federace činí zatím v objemu českého exportu necelá čtyři procenta. Ruská federace představuje pro české exportéry známý trh s řadou historických vazeb a kontaktů, kam mohou v masivním měřítku vyvážet bez prostředníků: „Je samozřejmě třeba hledat neustále nové trhy, ale opouštět teritoria, která známe a kde se umíme domluvit, to by byl ekonomický hazard,“ řekl ve svém projevu Michal Bakajsa. Česká exportní banka má s ruským trhem jedny z nejlepších zkušeností a disponuje řadou odborníků, kteří jsou našim exportérům plně k dispozici. Máte-li zájem o export do Ruské federace, kontaktujte Ing. Pavla Mráze ( pavel.mraz@ceb.cz).

Datum: 11.9.2012 13:36:00