Ázerbájdžánskou ekonomiku roztáčí nové investice

Nové exportní příležitosti zmapovala podnikatelská mise na Investičním fóru, které se konalo 11. září 2013  v Ázerbájdžánu. Misi pořádala Hospodářská komora ČR ve spolupráci s Česko-ázerbájdžánskou Hospodářskou komorou, reprezentovanou jejím prezidentem Samirem Valiyevem a velvyslanectvím ČR v Baku.  Za Českou exportní banku se mise zúčastnil Ing. Pavel Mráz, ředitel odboru exportního financování. Výsledek návštěvy Ázerbájdžánu shrnuje slovy: „Dynamický rozvoj ázerbajdžánského trhu dává českým firmám velký prostor pro uplatnění. “ Investiční fórum se věnovalo všem oborům, které mají v současné době prioritu. Jedná se o zemědělství, energetiku, stavebnictví, cestovní ruch, ICT a chemický a ropný průmysl. Samozřejmostí byl i dostatek prostoru pro individuální jednání členů mise - zástupců firem, které mají zájem exportovat do Ázerbájdžánu. I pro Českou exportní banku není tato země neznámým teritoriem. Dosud sem  podpořila export úvěry ve výši téměř 6,1 miliard korun. Jednalo se například o zakázky spojené s výstavbou rychlostní silnice Baku – Quba nebo dodávkou kolejnic a silniční techniky.

Datum: 11.9.2013 13:30:00