Česká exportní banka chce být partnerem vizionářů

Velké ambice mají pořadatelé Festivalu exportu, který se poprvé konal 27. června v Clarion Congress Hotel Prague. Festival zahájil Ing. Petr Križan, náměstek generálního ředitele České exportní banky. Ve svém projevu mimo jiné zdůraznil, že novou strategií banky je být partnerem vizionářů. Proto bylo logické, že se rozhodla spojit své jméno s akcí, která by měla účastníkům dát jasný impulz: chci exportovat! Jeho slova podpořil i Ing. Karel Petrák, ředitel odboru SME České exportní banky, když stručně představil práci odboru, který díky každodennímu kontaktu se zákazníky i zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, pojišťovny EGAP a Czech Trade umí zareagovat na aktuální potřeby klientů. Výsledkem takového přístupu jsou například zrychlené postupy při vyřizování žádostí o financování. I pro další vystupující na festivalu představuje pozornost malým a středním podnikům prioritu jejich práce. Součástí festivalu byla také prezentace několika úspěšných exportních firem a v rámci doprovodného programu možnost individuálního jednání na stáncích zahraničních zastoupení a několika tuzemských firem. Každý účastník festivalu tak měl více možností kde se inspirovat, navázat nové kontakty.

Datum: 27.6.2013 12:15:00