Festival Exportu 2017 propojil byznys několika kontinentů

Představení lákavých trhů 28 zemí, zajímavých firem a taky možností financování exportu. To všechno nabídl Festival Exportu 2017, který od 14. – 15. 6. 2017 proběhl v areálu Výstaviště Praha-Holešovice. Svůj potenciál zde představila také Česká exportní banka (ČEB).

„V uplynulém roce jsme zafinancovali více než 80 obchodních případů, z nichž téměř 70 obchodních případů spadá do kategorie SME, tedy věřím, že plníme a budeme i nadále plnit naši strategii dobře," připomenul důraz na podporu malých a středních podniků předseda představenstva a generální ředitel ČEB Karel Bureš.

Právě Česká exportní banka hraje klíčovou roli při prosazování Exportní strategie České republiky, která akcentuje požadavek na diverzifikaci trhů. „Náš obchod mimo Evropskou Unii roste čím dál rychleji. Na nás jako na představitelích státní správy je, abychom připravili podmínky a rámce, které by umožnily diverzifikaci exportu a snažíme se posilovat jednotnou zahraniční síť právě v mimoevropských teritoriích," připomenul náměstek ministerstva průmyslu a obchodu Vladimír Bärtl.

To na místě ocenila desítka velvyslanců zemí, které se aktivně ucházejí o české výrobky - Indonésie, Demokratické republiky Kongo, Maroka, Mexika, Pákistánu, Peru, Súdánu, Španělska a Ruské federace. „Česká ekonomika patří mezi nejrychleji rostoucí evropské ekonomiky, což je dobrá zpráva i pro zahraniční obchod a pro růst poptávky v České republice. Mezinárodní obchod má čím dál větší význam v propojování jednotlivých částí světa a pro mě je budování ekonomických vztahů i součástí budování důvěry v mezilidské vztahy," vyzdvihl rostoucí význam mezinárodního obchodu náměstek ministra zahraničí Martin Tlapa.

ČEB za svou existenci zafinancovala export českých firem do víc než 80 zemí světa. Minulý měsíc vůbec jako první česká banka navázala vztah s bankou v Angole a zároveň poprvé zafinancovala tuzemský vývoz do Peru.

Datum: 15.6.2017 13:44:00