Jazyková verze

• Español
  • Türk
  • 中國

Novým předsedou představenstva a generálním ředitelem ČEB byl jmenován Jaroslav Výborný

(PRAHA 26. 3. 2018) Česká exportní banka (ČEB) má nového předsedu představenstva a generálního ředitele banky. Obě funkce bude nadále vykonávat dosavadní místopředseda představenstva a náměstek generálního ředitele Jaroslav Výborný. Ten tak ve funkcích vystřídá Karla Bureše, který šéfoval bance od poloviny roku 2014. O změnách rozhodla s okamžitou platností dozorčí rada banky na svém dnešním jednání. Ta zároveň Karlu Burešovi poděkovala za jeho dosavadní práci pro banku.

„Věřím, že se nám v součinnosti s naším akcionářem podaří provést banku důležitými reformami, aby mohla nadále plnit svou nezastupitelnou úlohu při podpoře českých exportérů,” řekl Výborný po svém jmenování.

Výborný dosud v ČEB vykonával funkci místopředsedy představenstva odpovědného za úsek řízení rizik. Už předtím působil v různých odpovědných funkcích v renomovaných bankovních domech, například v Komerční bance, České spořitelně či Citibank.

Datum: 26.3.2018 14:14:00