Jazyková verze

• Русский

Předsedou dozorčí rady ČEB se stal bankéř Petr Knapp

Petr Knapp, předseda dozorčí rady České exportní banky. Autor: HN – Honza Mudra

Praha, 18. 11. 2021 - Předsedou dozorčí rady České exportní banky (ČEB) se stal zkušený bankéř Petr Knapp. Dozorčí rada jej na dnešním jednání zvolila svým novým členem a předsedou. Pětičlenný dozorčí orgán banky je tak kompletní.

„Prostředí exportního financování je mi blízké. Úkolem ČEB je vyhovět současným potřebám českých exportérů ovlivněných celosvětovými dopady pandemie covidu-19, a k tomu chci svou prací přispět,“ uvedl Knapp po svém zvolení.

Petr Knapp má s bankovnictvím bohaté zkušenosti. Více než 30 let působil v ČSOB a z toho posledních 25 let jako člen jejího představenstva. Zároveň přitom zastával funkce i v orgánech řady finančních institucí.

„Jsem rád, že dozorčí rada může zasedat v plném složení, a že ji doplnil tak zkušený a v bankovním světě respektovaný profesionál, jakým je právě Petr Knapp,“ dodal k tomu předseda představenstva ČEB Jaroslav Výborný.

ČEB poskytuje českým vývozcům peníze a poradenství pro export do rizikovějších teritorií a na nové trhy. Banka vznikla v roce 1995. Od té doby podpořila přes 1200 obchodních případů ve více než 80 zemích světa v objemu přesahujícím 380 miliard korun. V současné době financuje výstavbu letišť v Senegalu, největší projekt českých firem v Africe za poslední desetiletí a svým financováním se podílí například i na vývoji českého cvičného proudového letounu.

Datum: 18.11.2021 19:19:00