Jazyková verze

• Español
  • Türk
  • 中國

V ČEB ubude členů představenstva a dozorčí rady

Valná hromada České exportní banky na pátečním jednání rozhodla, že od 1. 8. 2018 bude mít dosud pětičlenné představenstvo banky jen tři členy. Jsou jimi: předseda představenstva a generální ředitel banky Jaroslav Výborný, náměstek generálního ředitele odpovědný za úsek financí a provozu Martin Draslar a místopředseda představenstva, náměstek generálního ředitele odpovědný za úsek správy rizikových pohledávek a úsek řízení rizik David Marek. Ten však banku právě k 1. 8. 2018 na vlastní žádost opouští. Dozorčí rada proto následně rozhodla, na základě veřejného výběrového řízení, že Davida Marka v představenstvu nahradí Emil Holan, který v bance nyní zastává funkci ředitele odboru řízení úvěrového rizika. Zbývající dvě místa v současném pětičlenném představenstvu jsou nyní neobsazená a k 1. 8. 2018 zaniknou.

Valná hromada rovněž rozhodla o snížení počtu členů dozorčí rady z 7 na 5. Ve funkcích tak k 31. 7. 2018 končí Vladimír Pikora a Tomáš Pubrdle.

Datum: 27.7.2018 15:48:00